Problem with mediaelement and formato not wm  
Author Message
etsabet





PostPosted: Silverlight (formerly WPF/E) Developer Issues, Problem with mediaelement and formato not wm Top

I'm trying to test wpf/e potential with media and I have two questions, please:
  1. Using mediaelement, I found several troubles with the following format: avi, mpeg, mp3; on the contrary without problem with wmv and wma. I'm not an expert of graphic, but I think it is a little strange, because I write a test in wich all works in a correct way with WPF on the .NET Framework 3.0 and even when I embed the Windows Media Player directly in browser.
  2. I tried to build a simple page containing a mediaelement on wich I set dynamically with javascript the propery "source" with an url to a streaming server (i.e. " http://www.hide-link.com/ ;). The control remain void; the same appends with a mms server (i.e. mms://wm.microsoft.com/ms/inetpub/keithcombs/usability.wmv). How in preview question all work fine on embedding Windows Media Player directly in browser.
My scenario: WinXP SP2; IExplorer and Firefox (1.5.x and 2.x) WMPlayer 10.
Hope I was enoigh clear.
I'm waiting on a nice response, please as soon as possible. I have to produce a report to our Customers at the end of the week.
Best regards.
Edoardo T.Sabet




Silverlight (formerly WPF/E)17  
 
 
Ed Maia MSFT





PostPosted: Silverlight (formerly WPF/E) Developer Issues, Problem with mediaelement and formato not wm Top

Hello Edoardo,

WPF/E does not support all file formats that WPF or Windows Media Player support. We only support WMV, WMA, and will be supporting mp3 in the first half of 2007. There are a number of file conversion tools out there in case you need to transcode any existing content.

Video streaming is another feature that is currently not supported on the Dec CTP; we only support progressive download. This is also currently planned for the first half of 2007.

Stay tuned for future releases!

Thanks,
Ed Maia
WPF/E PM


 
 
etsabet





PostPosted: Silverlight (formerly WPF/E) Developer Issues, Problem with mediaelement and formato not wm Top

Thanks a lot Ed,
now I think I have idea a little bit clear.
Only last question.
I tried to examine the code behind your videolibrary sample to reproduce the progressive download in a mediaelement of a video (fo instance http://download.microsoft.com/download/3/0/9/30948eab-b25d-462b-8e88-91160e92ff22/LondonNiners.wmv); but I did not understand hou does it work. Could You show me please the code to implement a simple progressive download in WPF/E

At the end, few days ago I wrote on the "WPF/E General Discussion" forum, the videolibrary example does not work with Firefox (ver 1.5.x and 2.x) and I still have not received an answer. Does exixts any explanation for these behaviour

Thanks again
Edoardo T.Sabet


 
 
Mike Harsh





PostPosted: Silverlight (formerly WPF/E) Developer Issues, Problem with mediaelement and formato not wm Top

The most basic XAML for playing back a video in WPF/E is below. The MediaElement will automatically begin downloading the video and begin playback as soon as 5 seconds of the video is downloaded on the client.

<Canvas xmlns="http://schemas.microsoft.com/client/2007"
xmlns:x="
http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml"
>
<MediaElement Source="
http://download.microsoft.com/download/3/0/9/30948eab-b25d-462b-8e88-91160e92ff22/LondonNiners.wmv" />
</Canvas>

As for your Firefox issue, we are unable to reproduce this. Have you been able to reproduce this issue on a different machine

thanks

- mike



 
 
etsabet





PostPosted: Silverlight (formerly WPF/E) Developer Issues, Problem with mediaelement and formato not wm Top

The fact is that the mediaelement never starts, whether in IE or not Firefox.
I really wonder about I'am the only one notice this behaviour.
Does start automatically on your machine In what kind of situation did you test
Thanks Mike for your fast reply.
I'm waiting for answer again.
Edoardo T.Sabet

 
 
Clerigo





PostPosted: Silverlight (formerly WPF/E) Developer Issues, Problem with mediaelement and formato not wm Top

Hi,

When i put a mms stream in WPF (for example in the xaml posted above, simply replace the video address by something like mms://120.0.0.1:8080/ - streaming done with media encoder), it starts show the video and then "Windows Presentation Foundation Host Stopped Working".

Any clues

Thanks!


 
 
Mike Harsh





PostPosted: Silverlight (formerly WPF/E) Developer Issues, Problem with mediaelement and formato not wm Top

Clergio, the error you're seeing "Windows Presentation Foundation Host Stopped Working" means that you're using a WPF application, not WPF/E. I'd suggest posting your question to the WPF forums at: http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowForum.aspx ForumID=117&SiteID=1

- mike



 
 
KodHedZ





PostPosted: Silverlight (formerly WPF/E) Developer Issues, Problem with mediaelement and formato not wm Top

i also am having this issue with avi files. it is unfortunate that wpf/e will not support any other encoding than the native windows encoding... hmm. really bites out a bit of the video catalog.

please let us know when you support these very popular file formats: AVI, MPEG used on almost every smartphone, camera and digital medium out there.. thanks